Мисля, че се попълва отново приложение 10 с попълнена обща част и раздел II - промяна в обстоятелствата, но не знам дали т.20 - отпускът е прекъснат или т. Други, в която описвате, че договорът е прекратен.
Здравейте!
Изпаднах в подобна ситуация и имам нужда от помощ.
Управител на ЕООД почина, във фирмата има майка, която отглежда дете до 2г. Като капак се оказа и че е бременна и вече е взела болничен за 45 дни преди раждане. От отговорите по-горе виждам, че има начин да си получава парите, въпросът ми е как?
За момента нямаме яснота по наследството, много вероятно е никой да не поеме фирмата. В УА пише, че се прекратява със смъртта на собственика.
Кой и как подава болничните и декларациите? От НАП ми казаха, че нямам право да подавам /както и си знаех/, от ИТ ще съдействат за прекратяване на договора след съответните процедури от около 2 месеца, а НОИ ми казват, че нищо не може да се направи. Трябва да се назначи прокурист и блабла - кой да го направи? За момента заинтересовани лица няма.
Мога да пробвам да занеса болничния на ръка, но това не решава проблема - няма кой да подаде декл.1. Пък и това е само първия болничен...